Vår IVF resa

avslut!Blogg

Skapad av Helen fre, februari 24, 2012 19:12:50

När jag började skriva den här bloggen så hade jag och Henke haft 2 tuffa år bakom oss, vi hade kämpat med barnlöshetskarusellens alla måsten så länge!Alla mediciner, sprutor, humörsvängningar och förlorade vänner!

Detta skulle bli min "ventil" utåt, ett ställa där jag kunde spy ur mig all galla över våran situation. Ett ställe där jag säkert kunde älta allt, där ingen skulle dömma mig och ingen behövde veta vem jag var! Så var det tänkt!

Jag trodde ALDRIG att vi skulle lyckas på första provrörsförsöket (men jag är tacksam för det)

Men nu känns det som att den här bloggen har tjänat sitt syfte och behöver få avslutas!

Jag behöver börja på något nytt, denna blogg är kopplad till för mycket negativitet och jobbiga känslor!

jag kanske kommer starta en ny, öppen blogg så småningom, där provrör och barnlöshet inte kommer vara i fokus, utan där Jag och min familj och vårat liv är i fokus!

Tack för att ni läst och kommenterat! jag kommer fortsätta att följa er! ta hand om er och glöm inte att ge varandra kärlek!smiley Massor utav kramar till er alla


Underbara 1åring!Blogg

Skapad av Helen fre, februari 10, 2012 20:38:53

Våran lilla Ronja har hunnit bli 1 helt år!

Den 5e februari var den stora dagen, dagen då vi slutade räkna hennes ålder i månader och började räkna i år!

Ett helt år sen du kom till världen älskade unge, ett helt år sen du kom och vände upp och ner på hela din mammas liv! Älskar dig så det gör ont! älskade skitunge :)


Blog imageBlog imageBlog imageBlog imageBlog image

rätt hållBlogg

Skapad av Helen ons, januari 25, 2012 18:56:47

det börjar gå åt rätt håll här i sjukstugan, ögoninflammationen har gett med sig och hon har börjat äta igen! Nu hoppas vi att sömnen hittar tillbaka till hållbara rutiner igen... Hoooooooppas!!


Har börjat betala av på resan vi ska göra i juni, till turkiet med hela tjocka släkten, here we come! smiley känns skönt att man betalat en del nu i alla fall, det är ju inte så att man är rik när man har föräldrapenning! Knepa och knåpa!

sjukstugaBlogg

Skapad av Helen sön, januari 22, 2012 10:12:00

I över en vecka har våran lilla donna varit riktigt dålig! Feber, matvägrat, ögoninflammation.. o nu dem sista dagarna även snorig och hostig! Inget har funkat! Varken mat el sömn har fungerat som det ska! Gnället har varit konstant, så klart, vem hade inte gnällt när man är så sjuk!?


Som om inte det räckte så har även jag åkt på en dunderförkylning med sprängande huvudvärk som pricken över iet! Så att inte få sova på natten och sen gå o jobba när man känner sig risig har varit tufft! Att sen vara mamma när man kommer hem efter ett dygn med ingen sömn och huvudvärk.. ja ni fattar!


Henke har ju inte heller kunnat sova vilket lett till att jag haft en grinig karl oxå, helt förståeligt men ändå!


Det har INTE varit en bra vecka helt enkelt!


Nu ska vi i alla fall tvinga ut våran lilla dotter i pulkan, lite frisk luft har ju aldrig gjort någon sjukare! snarare tvärtom.


Hoppas på en bättre vecka nästa vecka så att jag kan börja träna igen, har inte kunnat träna på över 2 veckor, fuskat med maten har jag oxå gjort, så nu har jag säkert gått upp allt som jag kämpat med att bli av med... Aaaargh... (skriker högt)


Ny vecka nya tag!

Arbetande mammaBlogg

Skapad av Helen tor, januari 12, 2012 19:11:09

Oj oj oj.. det kommer nog ta ett par veckor innan jag vant mig med att vara en arbetande mamma, hela dagarna så har jag Ronja i tankarna och längtar ngt otroligt efter henne! Samtidigt som jag är helt slut i huvudet när jag kommer hem efter en hel arbetsdag och ska då göra allt för att Ronja ska kunna få lite kvalitetstid med sin mamma innan hon ska lägga sig! Ojojoj


Samtidigt så märker jag att det nog kommer ta ett tag innan Ronja och hennes pappa hittar sina rutiner här hemma, tror nog han tycker det är lite jobbigt och ganska långtråkigt så här i början! :) Det gäller att hitta vad som funkar just för dem.. Hoppas han besöker Öppna förskolan nästa vecka, om det inte är ngt för honom så har han i alla fall prövat!


Ombytta roller i den här familjen med andra ord, tar ett tag innan vi alla 3 funkar som vanligt igen, just nu är vi alla trötta och förvirrade!


Ronjas gnällighet verkar vara här för att stanna, ngt som kan driva en till vansinne, och både jag och Henke hoppas och önskar att Ronja snart ska bli en nöjdare liten donna, om inte för hennes egen skull så även för våran! Gnäll, gnäll, gnäll dygnet runt i veckor kan knäcka vem som helst!


Tur att hon är så söt våran lilla korv!


Nu ska här slappas! tacka faan för att det är fredag imorgon.


pöss på er alla

julBlogg

Skapad av Helen lör, januari 07, 2012 10:58:09

Blog imageBlog imageBlog image

snöBlogg

Skapad av Helen lör, januari 07, 2012 10:47:42

Blog image

julBlogg

Skapad av Helen ons, december 28, 2011 07:20:53

julen har sprungit förbi lika fort som vanligt, men däremot varit mer spännande i år än någonsin förut! i år så har jag mest focuserat på att min lilla sessa fått en bra jul och fått se julen genom en snart 11 månaders ögon!

Ett träd inne med bollar i, o jag får inte röra? konstigt..

paket som jag ska öppna, men pappret och snöret är ju så fint, jag vill INTE ta sönder det, men okej då! konstigt...

träffa folk (massor av folk) flera dagar i sträck, jag som e såå blyg.. konstigt...

Träffa en ful gubbe med skägg och konstiga kläder, som hade paket med sig! lite läskigt och konstigt...

nästa år så kommer det vara ännu mer spännande, då kommer hon förstå mer och tycka paketen är roligare!

Vi har haft 2 jättemysiga juldagar med våran älskade stora familj.

Ronja tackar så mycket för alla fina klappar som hon fått.

kärlek!

Kusinbus!Blogg

Skapad av Helen ons, december 21, 2011 10:15:25

Vet ni att jag har en kusin som heter Emil?

Han är mycket äldre än mig, hela 4 månader äldre! Och vet ni, han kan massor med roliga saker redan.. Han kan GÅ, (jag försöker men ramlar bara!) Han kan kasta jätte långt. Han sov hos oss i helgen och då lärde han mig att kasta, jag har tränat som bara den nu :) Men mamma ser så konstig ut och bara säger NEJ! Men jag ska träna så att jag kan kasta lika långt som Emil!

Han har visat mig att man kan äta och sova samtidigt!

Han har lärt mig att köra honom på min gåstol, vi behöver träna lite till sen kan vi nog rymma!

Han har visat mig att man kan öppna ALLA skåp och lådor. Tänk vad han kan va!? Han är så duktig på att lära mig allt oxå! Vilken tur jag har som har en sån kusin!

Blog image

Blog imageBlog imageBlog image

bildförfrågan!Blogg

Skapad av Helen fre, december 16, 2011 08:22:25

Henkes Mormor har bett om att få se lite kort på vårat troll, men eftersom jag har haft svårt att få in korten i datan då min data håller på att ge upp så är det mobilkort som kommer här! Varsegoda! Fler kort kommer så fort jag fått ordning på datan!

Blog image

Somna i gungan när man har fått nog av att leka funkar bra! :)

Blog imageBlog image